De aanschaf van onze droomauto: een Corvette C5

De aanschaf is een feit

Meerdere jaren heb ik mijn man en dochter aan het lijntje kunnen houden. Beide zijn echt gek van (sport)auto’s. Dat was ik ook altijd, maar de laatste jaren lagen mijn interesses toch meer op andere  gebieden.

Internet werd afgestruind en garages en autodealers van echte sportauto’s werden meermaals bezocht. Och, en ze hadden al zo vaak zulke mooie auto’s gezien. Iedere keer kon ik ze afwimpelen met: “voordat je zo’n auto aanschaft zul je toch eerst moeten sparen”. 

Dit jaar was het dan zover; alle pijlen richten zich op een Corvette. Dan wel de C5, want de C4 vonden ze niet mooi en de C6 was te duur. Op de terugweg van Schiphol en van onze vakantie kregen ze mij zover om een tussenstop in te lassen bij Autobedrijf André Boer (http://www.autobedrijfandreboer.nl).

De Corvette C5

Laat me dit bedrijf nu in het TV-programma Autovisie hebben gezien als grootste Corvette-verzamelaar van Europa. Kijk maar eens naar het betreffende stukje uit de uitzending:

En ja hoor, toen ging het ook bij mij fout,  ik ging overstag. Daar stond hij dan “onze auto” in prachtig Corvette rood. Een C5 targa, 5,7 liter, 350 Pk (met 4 sportuitlaten) uit 2001. Een zogenaamde Youngtimer. Na een rondleiding door het museum van André (en zijn zonen) zijn we huiswaarts gegaan.

Thuis aangekomen eerst de vakantiewasjes gedraaid en vervolgens alles op een rijtje gezet. Was de auto financieel haalbaar, was de garage groot genoeg, hoe gaat  dat met verzekeren en waar laten we de auto in de winter als we er niet in rijden? 

Gelukkig ging André eerst op (werk)reis naar het Corvetteland bij uitstek: Amerika. In de tussentijd konden wij ons gaan verdiepen in een voor ons gehele nieuwe materie. De garage bleek groot genoeg, het financiële plaatje was rond en de stalling kon in de showroom bij een bevriende garagehouder. De verzekering bleek nog een puntje mede omdat we in de winter niet de volle pond wilden betalen, maar enkel voor brand- en diefstal. Uiteindelijk kwamen we bij Gio Verzekeringen http://www.gio.eu. Zij boden wat wij zochten.

De grote dag

Toen alles rond was konden we onze auto medio september ophalen. Gelukkig was het een prachtige zonnige dag. Na het betalen mochten man en dochter in de Corvette en ik in onze RAV van Wezep terug naar het Noorden des lands. Wel spannend hoor zo’n eerste tocht in een echte muscle car. We hadden best veel bekijks en af en toe ging er een raampje open om het geluid op te vangen of werd er met een smartphone foto’s gemaakt vanaf de achterbank van een voorligger. 

Inmiddels heb ik ook al in de auto gereden en heb ik mogen ervaren dat er een hele nieuwe wereld opengaat. De wereld van toertochten en het ralleyrijden. De auto staat momenteel in de stalling, maar vanaf april volgend jaar zal ik jullie meenemen in deze nieuwe wereld. Wordt vervolgd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.