Inspirerende mensen #1: Lotte van Leeuwen (Gepassioneerd toptennister)

Klein beginnen

Er zijn natuurlijk enorm veel inspirerende grootheden om ons heen, maar ik begin klein met iemand waarvan (de meesten) van jullie waarschijnlijk nog nooit hebben gehoord: tennisster Lotte van Leeuwen.

Ik heb Lotte afgelopen jaar leren kennen op het nationaal hooggenoteerde Dr. van Leeuwentoernooi in Emmen. Als fotografe en als ondersteuning van de wedstrijdleiding heb ik haar een week mogen volgen. In die week heb ik haar wat beter leren kennen.

Wat maakt Lotte inspirerend?

Iedere keer als Lotte rond of op de baan verscheen kwam er een bron van energie en positiviteit binnen. Ze lachte de hele tijd, was heel toegankelijk en was het voorbeeld van sportief gedrag. Een voorbeeld voor iedere sporter. Nee, een voorbeeld voor iedereen. Niet één keer heb ik een onvertogen woord gehoord; ook niet toen ze uiteindelijk in de halve finales strandde. Ze feliciteerde haar tegenstandster hartelijk met de overwinning en bedankte iedereen met (wederom) een brede lach.

Wat haar nog meer inspirerend maakt is dat ze nu, na haar propedeuse aan de Johan Cruijf University, de stap durft te maken om van haar passie en droom een doel te maken: professioneel tennissen en gaan spelen in het WTA-circuit (het professionele internationale tenniscircuit voor vrouwen). Ze gaat ervoor en durft het risico te nemen.

Dat dit haar niet zomaar komt aanvliegen weet Lotte. Je helemaal op het tennissen storten is een dure aangelegenheid. Daarom neemt ze zelf het heft in handen. Ze heeft o.a. een website laten bouwen en roept daarin sponsoren & supporters op haar financieel te steunen (hoe klein de bijdrage ook). Via een blog op haar website houdt ze iedereen op de hoogte van haar belevenissen en resultaten. Kijk maar eens op : http://www.lottevanleeuwen.com.

Ook kun je haar volgen op Facebook: https://www.facebook.com/lotte.vanleeuwen.7?fref=ts

Haar motto is: “Whatever you do, never give up” 
Dit alles maakt haar de eerste inspirerende persoon op mijn site. Ook wordt het op deze manier erg leuk om haar te volgen; want ik ben ervan overtuigd dat ze haar doel gaat bereiken.

Aankomende week: nog meer inspirerende mensen

Aankomende week ga ik naar een (sport)inspiratielezing waarbij ik rolstoeltennisser Tom Egberink en handbalspeelster Loïs Abbingh (vandaag nog spelend in de EK-finale) zal ontmoeten. Mijn volgende column zal dan ook over hen gaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.