Wasgij? Puzzle: puzzelen next level

Ken jij de Wasgij? puzzels?

Ik had er tot voor kort nog nooit van gehoord. Wij (vooral mijn moeder en ik) maakten in de periode rond Kerst traditioneel vooral de Jan van Haasteren puzzels. Op Facebook zag ik echter begin december bij toeval (toeval bestaat niet) ergens een berichtje over een Wasgij? puzzel. “Puzzelen op een volgend niveau waarbij je je fantasie en gegeven aanwijzingen moet gebruiken.” Dat maakte me nieuwsgierig. 

Door op de site van Bol.com te zoeken op Wasgij kwam ik erachter dat er heel veel edities verkrijgbaar zijn.  Ik ging voor de speciale kersteditie: “The Mystery Shopper” (puzzel 10) en ik moet zeggen: geweldig! Wat een uitdaging. Een must voor de échte puzzelaar. 

Korte toelichting volgens Bol.com

Even onbezorgd spelen en tot rust komen, dat wil jij toch ook? Wasgij is er van overtuigd dat spelende mensen gelukkige mensen zijn en heeft daarom unieke puzzels voor volwassenen gecreëerd. Er zijn drie verschillende concepten in de Wasgij-reeks, met één overeenkomst. Deze unieke puzzels gaan allemaal net een stapje verder dan alle andere puzzels op de markt. Waar je normaal een afbeelding na moet maken, vraagt Wasgij je om zelf je fantasie te gebruiken. Zo zijn er de Original puzzels, waarbij je moet puzzelen wat een persoon op de afbeelding op de doos ziet. Een ander concept is Destiny. Hier puzzel je een afbeelding over hoe de personen op de doos er nu uit zullen zien. Bij de Mystery puzzels gebruik je je fantasie om te bedenken wat er in de aankomende minuten gebeurd met de personen op het plaatje. Verzamel de hele familie en laat je verrassen door het eindresultaat

Hoe werkt het?

De puzzel die ik heb gekocht is een Original puzzel. In de doos zitten twee zakjes met puzzelstukjes. Het ene zakje bevat de originele puzzel en het ander zakje bevat een puzzel met de hint dat je moet puzzelen vanuit het perspectief van de vader met de blauwe buggy. Wat ziet hij?

Op de rand van de doos staan nog wat hints en dan aan de slag. Eerst alle stukjes voor de rand verzamelen en ondertussen maar wat puzzelstukjes op kleur sorteren. De rand maken is al een klus op zich.  Gewoon omdat je nog geen idee hebt wat je aan het puzzelen bent. Nu wel al wat verder zijn wordt het ook wat duidelijker hoe we moeten denken/kijken. Wie heeft dit ooit bedacht.  

Ik zal niet het eindresultaat laten zien, maar hier is de status na bijna twee dagen puzzelen:

Iets met een kerstboom linksboven en een jongetje met een jongetje met een lolly rechtsonder. Verder verklap ik niks ;-)

Kortom een echt aanrader voor de puzzelaar die wat meer uitdaging zoekt en dan lijkt met de Mysterie editie het moeilijkst; maar zover ben ik nog niet.

UPDATE 3-1-2017: we hebben de hele Kerstvakantie nodig gehad om deze puzzel gereed te krijgen. Het resultaat was verrassend. Echt een aanrader!

Hebben jullie deze puzzel al een keer gemaakt? Heb je er ook zo lang over gedaan?  Lijkt het je leuk? Laat een reactie achter.

UPDATE december 2018: we hebben weer een kersteditie gekocht van deze puzzel. Dit keer nr.13: iets met een kalkoen, een kerstdiner en een sneeuwman.

UPDATE december 2019: dit jaar gaan we voor puzzel nr.15. Eens kijken wat de Kerstman ziet. Iedere keer blijft het verrassend wat het resultaat is van de puzzel. Zo leuk.

KerstKerst

2 reacties op “Wasgij? Puzzle: puzzelen next level”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.