Draadloos hardlopen met muziek: Plantronics BackBeat Fit

Vroeger

Eind december ben ik weer gaan hardlopen met als doel de 4 Mijl van Emmen begin april. In mijn jeugd heb ik ook veel hardgelopen. Toen nog met een walkman met cassettebandjes met zelf opgenomen muziek. Uren zat ik bij de radio om muziek op te nemen. Het liefst 12 inch (maxi)versies van jaren ’70-’80 muziek of de mixen van Ben Liebrand. Volgens mij waren die op de vrijdagavond op de radio. En dan balen als er door het intro van een nummer gepraat werd.

De jeugd van tegenwoordig kan zich hier niks meer bij voorstellen. Muziek opnemen is downloaden geworden. En een walkman? Je gebruikt toch gewoon je smartphone. Helemaal top is dan natuurlijk draadloos hardlopen op muziek.

De eerste keer

Ik ben dus weer  begonnen met hardlopen. Schema uitgeprint. Rustig aan beginnen. Voor muziek de smartphone in een mooie limoenkleurige armband gedaan. Een armband met sleutelvakje waarvan ik niet meer weet waar we die destijds hebben gekocht (voor mijn dochter). 

Oordopjes in en daar ging ik. Maar wat een geklooi en vooral gekraak is dat met die oordopjes. Ik was meer met de dopjes bezig dat met het rennen. Na een paar keer hardlopen toch maar eens op internet googelen naar goede draadloze alternatieven. 

Over naar draadloos: de Plantronics BackBeat Fit

Op internet iedere keer de Plantronics BackBeat Fit als één van de beste uit de test. Lees maar eens op  www.urbanrunners.nl of www.intogadgets.nl. Of lees de 432 reviews op de site van Coolblue. Dit is tevens één van de beste leveranciers; maar niet de goedkoopste. De goedkoopste leverancier was/is Belsimpel.  Nooit bij stilgestaan dat zij ook deze koptelefoons leveren. Hier besteld dus. Supersnelle en goede levering waarbij je per mail prima op de hoogte wordt gehouden. 28 december besteld en 31 december binnen werd  het pakketje keurig op de afgesproken tijd afgeleverd.

Inhoud van de verpakking 

In het chique doosje zitten: de koptelefoon, een usb-kabel, een opbergzakje en een instructieboekje.

Het product werd keurig verpakt geleverd in een chique doos.
Inhoud: koptelefoon, bijbehorend opbergzakje, USB-oplaadkabel en instructieboekje

Het opbergtasje dat wordt meegeleverd is erg praktisch. Je kunt het binnenstebuiten keren en dan heb je een armband voor je mobiel. Voor mij is dit momenteel nog niet praktisch omdat ik via de smartphone mijn hardloop-/wandeltijden in de gaten moet houden. Deze armband heeft echter geen doorzichtig “raampje”.

De eerste stappen

Nooit geweten dat er zoveel techniek in twee oordopjes past. Eerst maar eens opladen dus. USB-kabel in één van de oortjes en opladen tot het lampje van rood verandert in blauw. 

Even zoeken hoe je moet opladen…..zo dus ;-)

Vervolgens bluetooth verbinding gemaakt met mijn smartphone. Ook dat ging echt supersimpel. Instructies worden bijgeleverd, maar het spreekt eigenlijk voor zich. Daarna maar eens passen. Ik moet zeggen dat het plaatsen van de oortjes mij heel erg mee viel; het is even een handigheidje. Druk je nu op een zwart klein knopje op het oortje dan krijg je te horen met een aardige vrouwenstem te horen hoe lang de speelduur van de koptelefoon (nog) is. Zo zitten er meer knopjes op de oortjes: natuurlijk voor harder en zachter volume, maar ook om de telefoon op te nemen of om te pauzeren of om een nummer te skippen. Kijk ook maar eens naar dit korte instructiefilmpje.

Muziek streamen

Bluetooth aan, Spotify Premium opgestart en die geweldige playlist van Meester Jesper (Hesseling): “Hits January 2017” gedownload zodat ik ook zonder wifi deze muziek kan beluisteren tijdens het lopen. Het schijnt dat je bij Spotify ook een runners playlist kunt opstarten waarbij de muziek zich aanpast aan je loopritme. Dat heb ik nog niet geprobeerd. 

Conclusie

En toen het échte lopen. Dat ging super. Geen geklooi meer met kabeltjes, gewoon lekker vrij. De muziek kan lekker hard en is goed van kwaliteit, terwijl je ook nog genoeg van je omgeving hoort. Ideaal voor hardlopers dus. Van de elastische verbinding tussen de oordopjes heb je tijdens het lopen absoluut geen last. In een sportschool lijkt me deze verbinding/nekband minder praktisch, dan zou ik gaan voor losse draadloze oordopjes. Voor het hardlopen is dit laatste dan weer minder praktisch. Ik kan deze oordopjes prima aanbevelen. Ik ben in ieder geval enthousiast!

Kijk ook even op de site van Plantronics; een grote multinational met o.a. een vestiging in Emmen.

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.