De HipNthigh Toner

Vorig jaar heb ik met een prijsvraag van het Tennis Magazine een hipNthigh toner gewonnen. Een wat? Een hipNthigh toner.

In eerste instantie had ik het idee dat mijn dochter de toner mooi zou kunnen gebruiken tijdens haar tennistraining om haar voetenwerk te verzwaren en dus te verbeteren. Toen ik echter op zoek ging naar oefeningen die je met de toner zou kunnen doen kwam ik op de site van de leverancier: billenbenentrainen.com en daar las ik eerst de volgende info:

Wat doet een hipNthigh toner?

De hipNthigh toner bestaat uit twee enkelbanden met ertussen een stuk elastiek. Door dat elastiek heb je tijdens de oefeningen een weerstand waarmee je dijbeen- en bilspieren direct geactiveerd worden. Volgens de leverancier zorgt dat voor sterk toenemende spierkracht en conditie, verbeterde huidstructuur en een verbeterde core stabiliteit.

Op de site van de leverancier vind je ook de workout filmpjes die bij de hipNthigh toner horen.

Dat leek me wel wat: thuis benen- en billen trainen in een kwartier per dag. Die toner heb ik dus zelf gehouden en ik ben een maand lang elke avond gaan trainen. Elke training is ongeveer een kwartier en wordt gegeven door fitnessexpert en personal trainer Alain Hulspas. Je kunt de trainingen heel eenvoudig vanaf de website volgen; ik heb ze rechtstreeks vanaf Youtube gevolgd. Het begint met 20 persoonlijke trainingen zoals hierboven in het filmpje. 

De eerste les

Eigenlijk is het heel simpel. De filmpjes van Alain zijn heel eenvoudig te volgen. Op de website (en hieronder ) vind je een introductiefilmpje met een korte uitleg.

De toner om je enkels bevestigen en gewoon meedoen. De 20 persoonlijke trainingen begin op een relatief laag niveau en worden steeds zwaarder met lekker veel kniebuigen, side-kicks en andere oefeningen.

Aan het begin van elke training wordt aangegeven hoe lang de training duurt, hoeveel calorieën je verbrandt en welke lichaamsdelen je aanspreekt. Dit varieert van 255 calorieën in les 1 tot 485 calorieën in les 20.Je hoeft de trainingen natuurlijk niet elke dag te doen en je hoeft ook niet elke keer te verzwaren. Je kunt training 1 ook eerst een paar keer herhalen doen om vervolgens over te stappen naar les 2 etc. It’s up to you.

En toen kwam les 14

13 trainingen later, en ik moet zeggen dat er behoorlijke pittige trainingen tussen zaten, kwam les 14. ???? Wat was dat? Alain had een ander shirt aan en een hipNthigh met een blauw elastiek. Wat bleek?

Na 13 trainingen ben je blijkbaar toe aan het gevorderden niveau en dus aan het blauwe elastiek met meer weerstand. Die had ik dus niet en die heb ik ook (nog) niet aangeschaft. Ik heb de lessen vervolgd met het rose elastiek en dat was zwaar genoeg. Na 20 trainingen was het tijd voor de groepstrainingen. Ook daar heb ik er een groot aantal voor gedaan.

Sinds september ga ik weer vaker naar de sportschool met een ander (fitness/gezondheids)doel heb voor de komende 10 maanden (zie mijn blog: fit-in-10-maanden). Af en toe pak ik echter nog wel een hipNthigh-training tussendoor. Gewoon omdat het lekker is.

Resultaten

Ik vernam dat ik na 20 trainingen toch wel een stuk sterker en fitter was en dat les 1 t/m 5 eigenlijk geen enkele uitdaging meer vormden en dan? Dan kun via hun Youtube kanaal nog veel meer lessen volgen; maar nu in groepsverband en van beginner tot gevorderden niveau. Dus je kunt nog wel een tijdje vooruit.

Of ik de hipNthigh kan aanraden? 

Jazeker! Ik heb de resultaten niet gemeten in cm’s, maar ik weet wel dat je een stuk sterker en fitter wordt. De trainingen doe ik nu nog af en toe als afwisseling op mijn andere (sportschool)trainingen. Daarnaast vormt het ook een goede aanvulling op de thuistrainingen van Jacqueline van Dijk die het hele lichaam en met name de core/buik traint in zo’n 10 minuten. Ook hierover heb ik een verslag geschreven na 3 maanden trainen: lees maar eens.

PS Zelfs na een jaar is nog geen enkele slijtage te zien. 

Ook een hipNthigh toner aanschaffen?

De hipNthigh toner kun je bestellen via de website van www.billenbenentrainen.com. De kosten: € 19,95 + € 6,95 verzendkosten. Via bol.com bestellen kan ook, daar ben je zelfs ietsje goedkoper uit € 26,34. Je kunt hier trouwens ook een twin-pack bestellen (de rose en de blauwe) voor € 46,34.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.